«ОБЕРЕЖНО БОТУЛІЗМ»

 

 

       Ботулізм – це дуже небезпечне харчове отруєння. Воно виникає при вживанні продуктів, що містять ботулотоксин.

       Зовнішньо доброякісні продукти становляться причиною ботулізму, якщо в них потрапляє збудник.

       Пам’ятайте, суворе дотримання правил при консервуванні гарантує захист від захворювання. Доцільна теплова обробка продуктів домашнього консервування перед їх вживанням.  Рибу потрібно вживати тільки у вареному або печеному вигляді. Рекомендується заготовлювати гриби солоними і маринованими з додаванням достатньої кількості кислоти і солі.

     Не купуйте у випадкових людей на “стихійних ринках” ковбасні вироби і копченості, консервацію домашнього виготовлення: грибну, м’ясну, рибну та не давайте їх споживати дітям.

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий